16:30

Bälinge IF F01

Referat: Tierps IF F14 - Bälinge IF F01

3 poäng borta mot Tierp är en match som inte går till världshistorien. Alltid skönt med vinst men tyvärr var inställningen alldeles för passiv och loj denna lördag.
Första halvlek kan vi summera med att vi skapade egentligen inte en farlig målchans under hela halvleken. Trots tidig timeout så ville inte spelarna jobba för varandra och ge varandra passningsalternativ.

Andra halvlek börjar lika trevande men Bälinge får en gratischans där Tierp försvararen stoppar bollen på målinjen med handen och domaren tilldömmer straff samt rött kort i den 43:e minuten. Tyvär bränner vi denna gratis möjlighet och ställningen är fortsatt 0-0.

Som tur är så tilldelas Bälinge ytterligare en straff efter en ny handssituation och denna gång kliver Amanda A fram och sätter straffen säkert i mål. Nästa farliga chans skapas i 48:e minuten där Emma M som lånats in från F02 stör Tierp försvaret och lyckas turligt få in 2-0. Tyvärr hade domaren blåst av i ett tidigare skede och Bälinge får istället en frispark strax utanför straffområdet men som blir resultatlös.

Trots en man mer i 27 minuter så skapas endast två halvchanser under resterande del av andra halvlek där Mei-Linn (som även hon lånats in från F02) jobbar och sliter framför mål men tyvärr kommer avsluten mitt på målvakten och matchen slutar med seger 1-0 till Bälinge.

Trots den loja inställningen så skall Emma A F02 och Selma berömmas för sin stabila insats i mittförsvaret och även en stjärna till Amanda A som sliter igenom hela matchen.

I övrigt bör laget ta sig en funderare om vi vill haka på serietoppen då hösten fortsätter med tre svåra matcher under kommande vecka.